Met welke psychologische klachten ga je naar een psycholoog?

Ons uitgangspunt is dat jouw klachten niet uniek zijn, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat ik je klacht zal herkennen en al eerder bij de hand heb gehad.

We weten dus welke methoden en technieken er allemaal zijn om je problemen te lijf te gaan. Maar we weten nog niet wie jij bent. En we hebben jou hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen je klacht, maar vooral ook de rest, je talenten en vaardigheden..

Een paar soorten problemen

Al zouden we alle bekende vragen en psychische klachten op een rijtje zetten, dan nog kan die van jou er niet tussen zitten. Jouw beleving, je gevoel en de manier waarop je er voor jezelf woorden aan geeft, die is uniek.

Je zit vast

Misschien in je baan, in je relatie, of… in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit, dat er geen beweging meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.

Je bent bang

En niet zo’n beetje ook – om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor iets of een situatie. Je realiseert je dat jouw angst je leven kleurt. Je vermijdt plekken of situaties. Je doet misschien niet alles wat je zou willen doen.

Je hebt pijn

Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan; alleen of met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog je helpen.

Iets klopt niet

Je kijkt naar jezelf. Je kijkt naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Neem contact op

Je kunt ons, Psychologen Nederland, bereiken op 085-4014720 als je op zoek bent naar een vrijblijvend advies of om meteen een afspraak te maken.