Stress en burnout therapie bij Psychologen Veenendaal

De kenmerken van burn-out

Een burn-out is inmiddels heel gewoon. Maar wat is het eigenlijk? En hoe weet je dat je er een hebt? Een burn-out sluipt er langzaam in. Mensen met een burn-out hebben vaak al lang last van:

  • enorme vermoeidheid, het gevoel dat helemaal opgebrand te zijn,
  • geheugenverlies,
  • slaapproblemen,
  • verdriet.

Je past je aan, het hoort er vast bij en ‘kiezen op elkaar, het gaat vanzelf over’. Maar dat doet het dus niet. En dan ineens ben je zo vermoeid dat je niet meer weet waar het vandaan kwam. Stukje bij beetje eet de vermoeidheid je op, je zondert je af en zinkt weg in vermoeide eenzaamheid.

Burn-out: volkomen uitgeput

Die extreme vermoeidheid put je zowel psychisch als lichamelijk uit. Je vervreemd van jezelf, twijfelt aan wat je kunt (en wordt cynischer). Tegelijkertijd neem je afstand van je werk, je vrienden en zelfs je gezin of familie. Je trekt je terug en alles voelt als een verplichting.

Behandeling bij Psycholoog Veenendaal

Om te beginnen werken we aan het herstellen van je energiebalans. Je leert nieuwe balans te vinden in dosering, actieve en passieve ontspanning en energiegevers en -nemers.
We gaan ons richten op het aanleren van nieuwe strategieën waardoor je beter je grenzen aan kunt geven, nee kunt zeggen, of duidelijk maken waar het op staat zonder de ander te kwetsen. Een echte doe-training gericht op het aanleren van effectief communiceren.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Je kunt ons, Psychologen Nederland, bereiken op 085-4014720 als je op zoek bent naar een vrijblijvend advies. Wij nemen de tijd om de juiste match te vinden. Ook inhoudelijk kunnen we je goed helpen, omdat je altijd te woord wordt gestaan door iemand die opgeleid is in de psychologie. Je kunt door hen tevens een afspraak direct in laten plannen, zonder wachtlijst!